NL

Problemen met je septische put

In je septische put of beerput komt al het afvalwater van je toilet. Hoe herken je echter een verstopte septische put en wat zijn de oorzaken daarvan? Vitesske geeft je hier een antwoord op die vraag.

 

Tekenen van een verstopte septische put

Er zijn een aantal indicaties die je vertellen dat je (bijna) met een verstopte afvoer kampt in huis. Hoor je bijvoorbeeld een borrelend geluid in de afvoer? Dan is dat een teken dat je afvoer bijna verstopt is. Wanneer je echter het deksel van de septisch put opent en je ziet dat de bovenste laag wat waterig is, dan is de afvoer tussen het toilet of de riolering en je septische put waarschijnlijk al volledig verstopt. Gelukkig kan je rekenen op de ontstoppingsdienst van Vitesske die je afvoerbuizen en je septische put weer helemaal gebruiksklaar maakt.

 

Slechte afvoer naar je septische put: oorzaken

Heb je problemen met je septische put? Dan kunnen de volgende zaken aan de oorsprong liggen… Spoel bijvoorbeeld nooit te veel toiletpapier in één keer door en gooi al zeker geen maandverband of tampons in het toilet. Ook die etensresten die er niet meer zo goed uitzien spoel je best niet door via het toilet. Dat kan zich allemaal opstapelen met als gevolg dat je met een verstopte septische put komt te zitten… Het zou daarnaast ook kunnen dat er ergens een afvoerbuis wat verzakt is of slecht is aangelegd. Of misschien heeft je kind wel per ongeluk een stuk speelgoed in het toilet laten vallen? Er zijn verschillende oorzaken mogelijk. Een handige camera-inspectie van Vitesske brengt raad in zulke gevallen.

 

Problemen met je septische put of is hij gewoon vol?

Wanneer je ziet dat het water in je toilet of lavabo niet goed meer weg gaat, wanneer je thuis last hebt van een vervelende geurhinder of wanneer al de afvoerbuizen in je woning verstopt lijken te zijn; dan is je septische put waarschijnlijk vol! Het kan ook zijn dat het water in je toilet stijgt wanneer je doorspoelt en daarna heel traag terug daalt. Ook dat is een teken dat je beerput zijn maximale inhoud heeft bereikt. De oplossing? Je septische put leegmaken! De ruimdienst van Vitesske staat voor je klaar om je daar professioneel bij te helpen.

 

Een septische put zonder problemen

Om het afvalwater van je woning op een efficiënte manier af te voeren, heeft je huis nood aan een goed werkende septische put. Een verstopte afvoerbuis of beerput is echter een veel voorkomend probleem. Zo’n verstopping heb je deels zelf in de hand, deels niet. Eén ding staat echter vast: op de ruimdienst en ontstoppingsdienst van Vitesske kan je in elke situatie rekenen om je septische put weer operationeel te maken.


  • "Bedankt voor jullie schitterende service. Het stemt me tevreden dat we ook voor dringende interventies op jullie kunnen rekenen."
    T. Vandeweghe
  • "Mag ik u bedanken voor de snelle hulp. Proficiat, we onthouden dit adres als wij of kennissen uw hulp nodig hebben!"
    Van Gijsegem
septische put beerput problemen septische put problemen met septische put
Vilvoordsesteenweg 94A - Chaussťe de Vilvorde 94A
1120 Neder-Over-Heembeek
T. 02/427.42.90
F. 02/425.96.01