NL
 • vetafscheider vetafscheider plaatsen vetput vetputten
  vetafscheider vetafscheider plaatsen vetput vetputten    Bel ons op 02/427.42.90
 • vetafscheider vetafscheider plaatsen vetput vetputten
  vetafscheider vetafscheider plaatsen vetput vetputten    Bel ons op 02/427.42.90
 • vetafscheider vetafscheider plaatsen vetput vetputten
  vetafscheider vetafscheider plaatsen vetput vetputten    Bel ons op 02/427.42.90

De 6 voordelen van een vetafscheider

Restaurants, hotels, slagerijen, grootkeukens,… zijn verplicht een vetput te plaatsen. Zo worden vetten en etensresten van het afvalwater gescheiden. Dat is van uiterst belang voor het milieu en is ook goed voor je portemonnee (een verstopping van de leidingen oplossen is duurder). Ontdek de 6 voordelen van zo’n vetafscheider.


Een vetafscheider of vetput dient om vet en bezinksel (bv. door etensresten) uit het afvalwater te halen. Het systeem werkt op basis van de zwaartekracht: de vetten drijven boven omdat vet lichter is dan water, de zware bestanddelen daarentegen zinken naar de bodem en vormen daar een sliblaag. De vetafscheider zorgt ervoor dat enkel het water, ontdaan van vet en bezinksel, doorvloeit naar de riolering. Om verstoppingen te voorkomen en om de waterzuiveringsinstallaties te ontlasten, zijn vetputten verplicht voor bedrijven die vetten in het afvalwater lozen, zoals restaurants, hotels, slagerijen, grootkeukens, administraties, traiteurs, feestzalen, bedrijfskantines, enz.
 
Een vetafscheider of vetput dient om vet en bezinksel (bv. door etensresten) uit het afvalwater te halen.

Vraag jij je af wat de voordelen zijn van een vetafscheider? Wij zetten ze graag een keer op een rijtje:

 

1. Met een vetafscheider volg je de wet

Als professionele keuken bij je bij wet verplicht om een vetafscheider te plaatsen, om zo de vetten en etensresten van het afvalwater te scheiden.

 

2. Geen verstopte leidingen of vieze geurtjes meer met een vetafscheider

Niets zo vervelend als vieze geurtjes in je keuken of afvalwater dat blijft staan en niet wegloopt. Toch gebeurt dit heel frequent in professionele keukens in de horeca, grootkeukens, traiteurs,… die veel vetten en etensresten wegspoelen. Het vet lost niet op in het afvalwater en blijft aan de wanden van de riolering kleven. Op termijn verstoppen de leidingen hierdoor en komen er vieze geurtjes vrij. Daarom is het belangrijk om regelmatig de leidingen te laten reinigen. Maar dat is niet voldoende! Elke professionele keuken moet voorzien zijn van een vetafscheider, die vetten en etensresten aan het afvalwater onttrekt.


Een vetafscheider of vetput laat dus enkel het ‘propere’ water doorvloeien naar de riolering, wat betekent dat alleen de vetten en het slib achterblijven.
 

3. De vetten uit de vetafscheider worden verwerkt tot energie

Een vetafscheider of vetput laat dus enkel het ‘propere’ water doorvloeien naar de riolering, wat betekent dat alleen de vetten en het slib achterblijven. De afscheider moet dan ook regelmatig geledigd worden. Vitesske neemt die zorg uit je handen. Wij ledigen de vetput op een professionele manier en reinigen die nadien onder hoge druk. De verwijderde vetten worden verwerkt tot energie. Achteraf ontvang je een officieel attest als bewijs van de ecologische vetverwerking.


4. Reiniging en lediging van de vetafscheider wanneer het jou past

Wij begrijpen heel goed dat het reinigen en ledigen van de vetafscheider niet altijd past binnen de bedrijfsactiviteiten van je hotel, restaurant, café of grootkeuken. Je wilt de bezoekers van je restaurant, je hotelgasten … zo min mogelijk hinderen. Daarom stellen wij ons heel flexibel op. We kunnen bijvoorbeeld heel vroeg ’s morgens of net heel laat ’s avonds komen legen, naargelang wat jou het beste uitkomt.

 

5. Dringend hulp nodig met je vetafscheider? Geen probleem!

Wacht niet tot het te laat is. Maak regelmatig een afspraak voor de reiniging en lediging van je vetafscheider. Of nog beter, kies voor een onderhoudscontract waarbij wij bijvoorbeeld elke maand langskomen. Voorkomen is immers goedkoper dan verstopte leidingen te moeten ontstoppen. Maar zit je toch met een dringende verstopping? Dan staan wij voor je klaar. Wij hebben een 7/7-wachtdienst voor dringende problemen en hebben voldoende personeel en materiaal om meteen paraat te staan. Zo kan je snel verder met je activiteiten. Niemand wil immers zijn deuren sluiten wegens problemen met de waterafvoer.


6. Reiniging en lediging van de vetafscheider voor een scherpe prijs

Vitesske hanteert geen standaardprijzen. Elke situatie is immers anders. Wij nemen de tijd om naar de klant te luisteren. Omdat wij veel ervaring hebben met de horeca, grootkeukens, administraties, traiteurs, feestzalen, bedrijfskantines … kunnen wij oplossingen bieden op maat van elk specifiek probleem. Op die manier is onze prijszetting eerlijk, transparant en concurrentieel. Dringende interventies aan de vetafscheider kosten bij ons ook niet meer dan een geplande interventie.

 
Laat Vitesske jouw vetafscheider plaatsen én onderhouden.

Laat Vitesske jouw vetafscheider plaatsen én onderhouden

Zoek jij een betrouwbare partner voor het plaatsen, ledigen en reinigen van je vetafscheider of vetput? Dan ben je bij Vitesske aan het goede adres. Al sinds 1954 staan wij onze klanten met raad en daad bij. Ons team staat 7 op 7 paraat, met de meest moderne uitrusting en een uitgebreid wagenpark. Klanttevredenheid en kwaliteit zijn bij ons prioritair. Contacteer ons via 02/427.42.90 voor een vrijblijvende offerte.


 • "Bedankt voor jullie schitterende service. Het stemt me tevreden dat we ook voor dringende interventies op jullie kunnen rekenen."
  T. Vandeweghe
 • "Mag ik u bedanken voor de snelle hulp. Proficiat, we onthouden dit adres als wij of kennissen uw hulp nodig hebben!"
  Van Gijsegem
vetafscheider vetputten vetafscheider plaatsen vetput
Vilvoordsesteenweg 94A - Chaussée de Vilvorde 94A
1120 Neder-Over-Heembeek
T. 02/427.42.90
F. 02/425.96.01